Skip links

Propozicije turnira

Svaki turnir ima svoja pravila, ovo su naša.

Osobe zadužene od strane NK Rudar Labin nadležne su za red i sigurnost prije, tijekom i nakon utakmica, kao i za bilo kakav incident, u skladu s odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni:

 • 2014. godine i mlađi u kategoriji U9
 • 2012. godine i mlađi u kategoriji U11
 • 2010. godine i mlađi u kategoriji U13

 

te svi igrači moraju imati obavljen liječnički pregled od nadležnih liječnika. Svaki klub prije početka turnira mora dostaviti popis igrača organizacijskom odboru turnira. Na popisu treba biti naznačen broj na leđima koji će igrač nositi tijekom cijelog turnira, te datum rođenja. Svi sudionici turnir igraju na vlastitu odgovornost. Za klub mogu nastupati i igrači drugih klubova (maksimalno 4).

Organizacijski odbor na vlastitu ili inacijativu bilo kojeg sudionika turnira ima pravo utvrditi dob svakog igrača na turniru (putem sportske iskaznice ili putovnice), te u skladu s utvrđenim činjenicama dopustiti ili zabraniti daljnji nastup igrača i eventualno kazniti klub za koji je sporni igrač nastupao. Igraču kojem se ne bude mogao utvrditi identitet neće biti dopušteno daljnje sudjelovanje na turniru.

Sustav natjecanja odrađuje Organizacijski Odbor turnira i dužan je osigurati svim momčadima najmanje tri odigrane utakmice te isti prezentirati svim klubovima najmanje sedam dana prije početka turnira.

Poredak u skupini određuje se na osnovi slijedećih parametara po redu kako slijedi:

 • Broj osvojenih bodova
 • Međusobni susreti (u slučaju više ekipa formira se posebna tablica tih ekipa)
 • Gol razlika
 • Više postignutih golova
 • Kazneni udarci

 

Sustav natjecanja je sljedeći za svaku kategoriju:

U9 – nakon razigravanja po skupinama, tvore se četiri nove skupine – jedna za prvaka (u nju ulaze četiri najbolje plasirane momčadi iz početnih skupina) te preostale tri za poredak od 5. do 16. mjesta (u njih ulaze lošije plasirane momčadi iz početnih skupina).

U11 – nakon razigravanja po skupinama igraju se utakmice za poredak – ovisno o broju klubova – četvrtfinale, polufinale, utakmica za treće mjesto te finale.

U13 – nakon razigravanja po skupinama igraju se utakmice za poredak – ovisno o broju klubova – četvrtfinale, polufinale, utakmica za treće mjesto te finale.

Što se tiče broja igrača i vremenskog trajanja utakmica turnir se igra po sljedećim regulativama:

 • U9, rođeni nakon 1.1.2013., 2×10 min, 6+1
 • U11, rođeni nakon 1.1.2011., 2×15 min, 8+1
 • U13, rođeni nakon 1.1.2009., 2×20 min, 10+1

U jednom susretu mogu nastupiti svi prijavljeni igrači, a izmjene se vrše bez najave sucu („leteće“). Vrataru nije dozvoljeno hvatati loptu rukom nakon namjernog vraćanja lopte od strane suigrača. Udaljenost protivnika od mjesta izvođenja slobodnih udaraca je 5 metara.

Pogreške nepravilnih izvođenja se ne kažnjavaju, već se ponavljaju radi edukacije igrača.

Utakmice se obavezno igraju s loptama koje po svemu moraju odgovarati Pravilima nogometne igre, veličine broj 4.

Utakmice na turniru sude suci koje odredi Organizacijski odbor turnira, u suradnji sa Sudačkom Komisijom NSŽI-a, a koji imaju položen sudački ispit pri komisiji za suđenje HNS-a.

Kazna za igrače izriče se zbog grubog prekršaja ili nesportskog ponašanja. Kazne su opomena (žuti karton) ili isključenje do kraja utakmice, bez prava zamjene (drugi žuti ili izravni crveni karton). Žuti kartoni se ne akumuliraju, tj. brišu se nakon utakmice.

Igrač koji je dobio crveni karton ima pravo nastupa na slijedećoj utakmici osim ako disciplinski sudac ne odluči drugačije, a u slučaju osobito teške povrede disciplinskog pravilnika.

Žalba na utakmicu podnosi se odmah po završetku utakmice, a najkasnije 5 minuta po završetku pisanim putem u zapisnik utakmice. Žalba se podnosi radi eventualne povredePravila nogometne igre ili nastupa igrača koji to nije smio. Žalbe na odluke sudaca koje su u domeni slobodnog sudačkog uvjerenja, neće se razmatrati. O žalbi odlučuje Povjerenik natjecanja u najkraćem mogućem roku.

Organi natjecanja su:

 • Povjerenik turnira – rukovodi natjecanjem, određuje suce i delegate za utakmice, registrira utakmice, vodi tablicu natjecanja, na osnovi disciplinskih prekršaja podnosi prijave Disciplinskom sucu.
 • Disciplinski sudac – rješava sve prekršaje koje su izvršili klubovi, njihovi igrači, treneri, suci, delegati, a u skladu s Disciplinskim pravilnikom HNS-a i ovim Propozicijama.

Sve organe natjecanja imenuje Organizacijski odbor prije turnira i sve odluke koje donesu organi natjecanja su konačne i na njih nema prava žalbe.

Sve situacije koje nisu obuhvaćene ovim propozicijama rješavat će Organizacijski odbor turnira u skladu sa svim pozitivnim aktima HNS-a.

🍪 Da bi vam čim više olakšali surfanje, ova stranica koristi kolačiće. Nemojte nam ih pojesti :)